Per Larsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Per Larsen (K) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, hvor mange salgstransaktioner af varer til mindreårige, der er omfattet af reglerne for salgsaldersgrænser, som i dag kræver, at salgsmedarbejderen beder om fremvisning af ID

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 34, Spørgsmål 1
Ministeren bedes oplyse, hvor mange salgstransaktioner af varer til mindreårige, der er omfattet af reglerne for salgsaldersgrænser, som i dag kræver, at salgsmedarbejderen beder om fremvisning af ID?

Svar fra mandag den 28. februar 2022
”Ministeren bedes oplyse, hvor mange salgstransaktioner af varer til mindreårige, der er omfattet af reglerne for salgsaldersgrænser, som i dag kræver, at salgsmedarbejderen beder om fremvisning af ID?” Svar:

Det lægges til grund at spørgsmålet går på fysiske butikker. Endvidere er der i besvarelsen af spørgsmålet taget udgangspunkt i de varekategorier, som er oplistet i SUU B 34 spm. 4-5.

Sundhedsministeriet har spurgt flere af vores styrelser, Danmarks Statistik, Erhvervsministeriet, Justitsministeriet og Skatteministeriet, som har oplyst, at de ikke har de efterspurgte oplysninger om salgstransaktioner samt at det ikke umiddelbart er muligt at fastlægge antal salgstransaktioner ud fra deres øvrige tilgængelige data.

Erhvervsministeriet har henvendt sig til relevante detailhandelsorganisationer om spørgsmålene. Organisationerne har oplyst, at de heller ikke har de efterspurgte oplysninger. Henholdsvis Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd, NETS og Nærbutikkernes Landsforening er blevet hørt. NETS har i denne forbindelse oplyst til ErhvervsDe oplyser endvidere, at ”de tal er meget skønsbaserede og ikke noget de kan stå på mål for i en udvalgsbehandling.”
0:000:00