Per Larsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Per Larsen (K) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ministeren kan bekræfte, at der også ved f.eks. Mobile Pay og Google Pay er tilknyttet en bankkonto og dermed præcis de samme muligheder for identifikation af brugeren som for et egentligt betalingskort

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 34, Spørgsmål 16
Kan ministeren bekræfte, at der også ved f.eks. Mobile Pay og Google Pay er tilknyttet en bankkonto og dermed præcis de samme muligheder for identifikation af brugeren som for et egentligt betalingskort?

Svar fra onsdag den 23. marts 2022
”Kan ministeren bekræfte, at der også ved f.eks. Mobile Pay og Google Pay er tilknyttet en bankkonto og dermed præcis de samme muligheder for identifikation af brugeren som for et egentligt betalingskort?

” Svar:

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har mit ministerium indhentet bidrag fra Erhvervsministeriet, der oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til:

”Nationalbanken har udarbejdet en analyse af den 22. februar 2022 om danskernes betalingsvaner 1 , der omtaler de mobile betalingsløsninger, der spørges til.

Det fremgår af analysen, at MobilePay-transaktioner i fysisk handel primært anvender infrastrukturen bag straksbetalinger. Det betyder, at MobilePay-transaktionerne i disse tilfælde oftest vil udgøre såkaldte konto-til-konto-betalinger og dermed teknisk set kortbetalinger, da de baserer sig på kortinfrastrukturen.

Aldersverifikation er mulig, når det gælder kortbetalinger, men er ikke umiddelbart mulig for konto-til-konto-betalinger. Det vil sige, at aldersverifikation i fx MobilePay ikke aktuelt er mulig.

Nets har angivet, at det tillige i relation til fx Google Pay og MobilePay ville være teknisk muligt at etablere en løsning. I forhold til Google Pay kræver det, at virksomheden bag implementerer den såkaldte ”PAR”-standard (Payment Account Reference).

Nets har desuden oplyst over for Erhvervsministeriet, at hvis konto-til-konto-betalingsløsninger som fx MobilePay, skal kunne omfatte aldersverifikation, så vil det indebære et udviklingsarbejde og forbundne omkostninger hermed for at disse løsninger kan omfattes af aldersverifikation.”
0:000:00