Beskæftigelsesministeriet får ny departementschef

NAVNE: Søren Kryhlmand er udpeget som ny departementchef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som direktør i Arbejdstilsynet. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har siden 20. december 2019 været på jagt efter en ny departementchef. 

Men nu er jagten ovre. Søren Kryhlmand er nemlig udpeget som ny departementchef og kommer fra en stilling som direktør i Arbejdstilsynet.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse

Peter Hummelgaard beskriver Søren Kryhlmand som en driftssikker og politisk erfaren kapacitet, der fremover skal være den administrative leder i ministeriet.  

"Beskæftigelsesministeriet får med Søren Kryhlmand som departementschef en erfaren og engageret topleder med indgående kendskab til ministeriets faglige områder. Jeg er derfor sikker på, at Søren både vil kunne understøtte realiseringen af regeringens ambitioner for beskæftigelsesområdet og den fortsatte udvikling af Beskæftigelsesministeriets koncern med fokus på sikker drift," siger ministeren i pressemeddelelsen.

Hjemvendt 
Stillingen blev ledig, efter at den afgående chef, Jakob Jensen, fratrådte til fordel for et job som administrerende direktør hos Dansk Boldspil-Union (DBU).

Søren Kryhlmand ser frem til at vende tilbage til Beskæftigelseministeriet, hvor han før har bestridt flere stillinger som både afdelingschef og kontorchef:

"Jeg ser meget frem til at vende tilbage til Beskæftigelsesministeriets departement, som jeg kender som en god arbejdsplads med dygtige medarbejdere og mange vigtige opgaver. Jeg går ydmygt til opgaven, og jeg glæder mig til sammen med ministeriets medarbejdere at betjene beskæftigelsesministeren på bedste vis i arbejdet med at gennemføre regeringens politik," siger han.

Søren Kryhlmand er 41 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. 

Altinget bragte sidste år interviewet 'Arbejdstilsynet havde ondt i arbejdsmiljøet: Klar retning og kommunikation har genoprettet tilliden' med Søren Kryhlmand. Artiklen er for abonnenter af Altinget Arbejdsmarked og Altinget Embedsværk.

Forrige artikel Kendt dramatiker bliver taleskriver for Rosenkrantz-Theil Kendt dramatiker bliver taleskriver for Rosenkrantz-Theil Næste artikel Virksomhed om konsulentudbud: Vi havde ikke en jordisk chance Virksomhed om konsulentudbud: Vi havde ikke en jordisk chance