Stinus Lindgreen er forskningsordføreren, der savner at forske: "Jeg spørger tit mig selv, om det er det dummeste eller det klogeste valg, jeg har truffet"

Af og til krydser politikere og forskere klinger i den offentlige debat. Begge parter bor i Radikales forskningsordfører, Stinus Lindgreen. Altinget har mødt ordføreren, der blev politiker ved et tilfælde og gerne kalder sig selv en "stor nørd".

Først forsker, siden politiker og senest repræsentant for begge i rollen som Radikales forskningsordfører. Altinget har talt med Stinus Lindgreen (R) om mødet mellem de to til tider bekrigende faktioner.
Først forsker, siden politiker og senest repræsentant for begge i rollen som Radikales forskningsordfører. Altinget har talt med Stinus Lindgreen (R) om mødet mellem de to til tider bekrigende faktioner.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

”Det sjoveste” og ”yndlingsordførerskabet”. Selvom det ikke fylder meget rent lovgivningsmæssigt, er det sådan Stinus Lindgreen (R) har det med rollen som forskningsordfører.

En post, han har bestredet ad to omgange. Fra 2019-2022 og igen siden oktober 2023 efter en ordførerrokade i Radikale.

Er det en selvfølge, at det er dig, der er partiets forskningsordfører?

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00