Få overblik over forskning og innovation i finansloven

DOKUMENTATION: Regeringen har fremlagt sit forslag til finanslov. Masseoptaget på de videregående uddannelser koster milliarder, mens der skal forhandles om en forskningsreserve på 859 millioner kroner.
Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlagde tirsdag regeringens finanslovforslag.
Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlagde tirsdag regeringens finanslovforslag. Foto: Lars Bertelsen
Mads Bang

Regeringen har fremlagt sit forslag til finanslov for næste år. En række punkter berører forskning, innovation og de videregående uddannelser. 

Finansiering af masseoptag
Den store søgning til de videregående uddannelser koster 2,3 milliarder kroner ekstra næste år, og samlet vil udgifterne til uddannelser og SU lande på 54,4 milliarder kroner. Uddannelsesministeriet fastslår i en pressemeddelelse, at der bliver tale om krone-for-krone-finansiering af det store optag.

Fald i statslig forskning
Regeringen planlægger med en nedskæring i bevillingerne til den statslige forskning. En forventet nedgang i det beløb, danske forskere henter hjem fra EU-forskningsprogrammer, bidrager også til den forventede nedgang.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024