Forskningsbesparelser alligevel i spil

BESPARELSER: S garanterede inden valget, at VK-regeringens forskningsbesparelser fra genopretningspakken ville blive rullet tilbage ved et magtskifte. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er i dag ikke klar til at gentage garantien.
Regeringen vil ikke garantere, at forskningsbesparelserne fra genopretningspakken rulles tilbage.
Regeringen vil ikke garantere, at forskningsbesparelserne fra genopretningspakken rulles tilbage.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Tyson W. Lyall
Foto: Nicky Bonne
Fakta
Offentlige forskningsbevillinger

De forventede offentlige forskningsbudget fra 2011-2014.

2011: 19,0 mia. kr.
2012: 18,3 mia. kr.
2013: 18,7 mia. kr.
2014: 19,1 mia. kr.Kilde: Det tidligere Videnskabsministerium
"Vi er imod den besparelse på forskning, som blev lanceret i genopretningspakken, og får vi et regeringsskifte, så bliver det ændret".

Så kort og kontant formulerede Socialdemokraternes daværende finansordfører, Morten Bødskov, sig inden folketingsvalget.

Morten Bødskov, nu justitsminister, garanterede således at slette de 700 mio. kroner, den tidligere VK-regering ville hente fra de offentlige forskningsbevillinger.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er i dag ikke klar til at sætte sin underskrift på kollegaens valgløfte. "Der er ikke plads til meget af det, vi gerne vil," lyder det samtidig fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00