Frygt for dobbeltbureakrati på universiteter

KVALITET: Universiteterne frygter, at akkrediteringssystemet bliver endnu mere bureaukratisk med ny lov. RUC-prorektor frygter fire års stilstand.
Hanne Leth Andersen, prorektor på RUC, frygter, at det nye akkrediteringssystem kan ende i mere bureaukrati trods målet om det modsatte.
Hanne Leth Andersen, prorektor på RUC, frygter, at det nye akkrediteringssystem kan ende i mere bureaukrati trods målet om det modsatte. Foto: Uffe Weng
Mads Bang

Vi har haft fem-seks år, hvor vi har været igennem akkreditering af vores uddannelser. Nu har vi brug for at komme videre - vi har ikke tid til at bruge tre-fire år på et dobbeltsystem

Hanne Leth Andersen
Prorektor, RUC
De fleste, der arbejder med videregående uddannelse, er enige i at ændre akkrediteringssystemet.

Men der er opstået frygt for, at den nye lov, som netop har været i høring, vil føre til årevis med et bureaukratisk dobbeltsystem, og den såkaldte prækvalifikation skaber usikkerhed.

Prorektor på RUC Hanne Leth Andersen fortæller, at der er stor opbakning på tværs af universiteterne til en revision af akkrediteringssystemet. Men efter udkastet til loven er kommet i høring, så har der sneget sig en frygt for mere bureaukrati ind på universiteterne. Og det er ifølge Hanne Leth Andersen afgørende, at universiteterne føler det nye system som en lettelse.

"Der er ikke nogen, der siger, at vi ikke kan få et fint system på sigt, men vi har haft fem-seks år, hvor vi har været igennem akkreditering af vores uddannelser. Nu har vi brug for at komme videre - vi har ikke tid til at bruge tre-fire år på et dobbeltsystem," siger Hanne Leth Andersen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00