Regeringer på stribe har ønsket at ændre optagesystem til studier - men eksperter ser intet akut problem

SVM-regeringen vil komme med et bud på et nyt system for optagelse på de videregående uddannelser, står der i regeringsgrundlaget. I uddannelsessektoren og hos en professor i videregående uddannelser ser man dog ikke et akut behov for forandringer. 

Over 60.000 studerende fordeles hvert år på universiteter, professionshøjskoler og andre videregående uddannelser. Ekspert mener at systemet er velfungerende, og det mindst ringe, man kan få, men der har i årevis været konstant politisk appetit på at lave det om. 
Over 60.000 studerende fordeles hvert år på universiteter, professionshøjskoler og andre videregående uddannelser. Ekspert mener at systemet er velfungerende, og det mindst ringe, man kan få, men der har i årevis været konstant politisk appetit på at lave det om. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

I dag, 15. marts, er der deadline på ansøgninger til kvote 2-optaget på de videregående uddannelser.

Står det til SVM-regeringen skal adgangen til uddannelse gennem kvote 2 udvides, og et nyt optagelsessystem indføres. Det står i regeringsgrundlaget fra december 2022. Men siden er der ikke sluppet meget ud om regeringens planer for et nyt optagelsessystem.

Både den tidligere S-regering og VLAK-regeringen før den havde som mål at ændre systemet, men nåede ikke at gøre det før et valg.

0:000:00