Politireform koster uddannelser en halv milliard

MÅLRETNING: Uddannelsesministeren vil have sektoren til at bruge en halv milliard mindre på markedsføring de kommende år. Men uddannelserne ser det som en forpligtelse at informere, siger rektor på professionshøjskolen Absalon og direktør for Danske Universiteter.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Det er irriterende, at vi alle skal udskammes som nogle, der kun er interesseret i at gøre opmærksom på os selv, fordi der visse steder kan være et problem,

Camilla Wang
Rektor, Professionshøjskolen Absalon

Den nye politireform, som regeringen offentliggjorde i mandags kommer til at koste landets gymnasiale og videregående uddannelser en halv milliard mellem 2021 og 2024.

Ifølge regeringen skal besparelsen findes i institutionernes markedsføringsbudgetter, som Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører Bjørn Brandenborg tirsdag kaldte "uhørt høje" i et tweet.

Rektor på Region Sjællands professionshøjskole Absalon, Camilla Wang mener dog, at mindre markedsføringsbudgetter kommer til at koste på kvaliteten af uddannelserne, blandt andet fordi nye studerende er mindre afklarede med deres studievalg, og ved lavere optag, fordi uddannelserne ikke er synlige nok:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00