Venstre vil ikke røre Højteknologifonden

INNOVATION: Regeringen har foreslået en markant ændring af forskningsrådsstrukturen. Venstre afviser, at Højteknologifonden skal indgå i sammenlægningen.
Venstre vil gerne forhandle om ændringer af forskningsrådsstrukturen, men Højteknologifonden skal holdes ude af en fusion, lyder det fra det store oppositionsparti.
Venstre vil gerne forhandle om ændringer af forskningsrådsstrukturen, men Højteknologifonden skal holdes ude af en fusion, lyder det fra det store oppositionsparti. Foto: colourbox
Mads Bang
En storstilet ændring af forskningsbevillingssystemet og forskningsrådene er et af de mest markante nybrud i den nationale innovationsstrategi, som regeringen præsenterede lige op til juleferien.

Nu bebuder Venstre, at partiet ikke kan støtte en ændring af forskningsrådene, som kommer til at berøre Højteknologifonden.

Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, siger til Altinget | Forskning og Innovation, at partiet vil kæmpe for, at Højteknologifonden kan fortsætte arbejdet som i dag.

"Grundlæggende er vi ikke tilhængere af at fusionere Højteknolgifonden med andre ting. Fonden leverer det, den skal, og det skal ikke ændres ved, at vi flytter det over i en rådsstruktur," siger Esben Lunde Larsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00