Indkøbschef forsvarer kontroversiel tildeling: Der var ingen anden løsning

For at efterleve regeringens nye strategi for forsvarsindustrien og være med til at skabe danske arbejdspladser, mener chefen for Forsvarets indkøbsorganisation ikke, at han havde andet valg, end at tildele kontrakten på at bygge Forsvarets nye patruljeskibe direkte uden udbud til et konsortium, der ikke selv kan bygge skibene. 

Kim Jesper Jørgensen (t.v.) sammen med daværende forsvarsminister Trine Bramsen (i midten) i Oksbøl øvelsesterræn i november 2021. 
Kim Jesper Jørgensen (t.v.) sammen med daværende forsvarsminister Trine Bramsen (i midten) i Oksbøl øvelsesterræn i november 2021. Foto: Tue Skals / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Den øverste ansvarlige for Forsvarets indkøb tager nu bladet fra munden og forsvarer, hvorfor opgaven med at bygge nye patruljeskibe til Forsvaret ikke blev sendt i udbud. I stedet er den blevet givet direkte til et konsortium, som end ikke råder over en dok til at bygge skibene i.

Det er konsortiet Danske Patruljeskibe k/s der skal bygge seks nye patruljeskibe til Søværnet. Og det er der en god grund til. Forsvaret havde nemlig ikke andet valg, fastslår chefen for Forsvarets indkøb.

”Det var det eneste konsortium, der kunne levere. Ganske enkelt,” understreger Kim Jesper Jørgensen, generalløjtnant og direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00