Temadebat: Er det realistisk, at København når sine klimamål?

For to år siden måtte Københavns Kommune droppe målet om en klimaneutral hovedstad inden 2025. Nu er København i gang med en ny klimaplan frem mod 2035, og denne gang er ambitionerne skruet i vejret. Så hvad skal der til for, at målet kan lykkes denne gang? Det sætter Altinget Hovedstaden til debat. 

Målet om at Københavns Kommune skulle være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 blev afblæst i 2022. Årsagen var blandt andet, at planen om CO2 fangst blev forsinket. Så hvad skal der til for, at målet kan lykkes med Kommunes næste klimaplan? Det sætter Altinget Hovedstaden til debat.  
Målet om at Københavns Kommune skulle være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 blev afblæst i 2022. Årsagen var blandt andet, at planen om CO2 fangst blev forsinket. Så hvad skal der til for, at målet kan lykkes med Kommunes næste klimaplan? Det sætter Altinget Hovedstaden til debat.  Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Om godt ti år skal Københavns kommune fjerne mere CO₂, end den udleder. En bred kreds på rådhuset har nemlig besluttet, at hovedstaden skal være klimapositiv inden 2035.

I disse måneder har Kommunen derfor inviteret aktører og borgere til at give input til en klimaplan, der i første omgang skal vise vejen mod et klimaneutralt København. Planen skal træde i kraft i 2026 og erstatte den eksisterende plan, der udløber i 2025.

Tilbage i 2012 lancerede daværende Overborgmester Frank Jensen et mål om, at København skulle være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Det mål blev dog afblæst i 2022, efter at kommunens plan om CO2-fangst blev forsinket. Året inden havde Hovedstaden formuleret en vision om at blive klimapositiv inden 2035.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00