Topforsker undersøgte New Yorks kunstmiljø i to år: Her er hendes bud på, hvorfor arbejdsmiljøet også er under pres i dansk kulturliv

Bunken af sager om dårligt arbejdsmiljø i kulturbranchen hober sig op, og det er ikke kun et problem inden for Danmarks landegrænser. Ekspert forklarer, at excentrisk opførsel og slørede grænser mellem arbejde og fritid kan give det giftige arbejdsmiljø plads til at gro.

Efter Sofie Linde fortalte om sine erfaringer med krænkende adfærd til Zulu Comedy Awards i 2020, er det væltet frem med MeToo-sager fra medie- og kulturbranchen.
Efter Sofie Linde fortalte om sine erfaringer med krænkende adfærd til Zulu Comedy Awards i 2020, er det væltet frem med MeToo-sager fra medie- og kulturbranchen.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Vi kender alle sammen stereotypen. Den flamboyante kunstner, der drikker lidt for meget, siger lidt for upassende ting og er styret af sin kreativitet.

Det lyder mest som noget fra en film, men ifølge den amerikanske sociolog Hannah Wohl, der har forsket i New Yorks kunstmiljø, kan denne stereotyp faktisk være en del af årsagen til, at der gang på gang er problemer med arbejdsmiljøet i kulturbranchen.

“Der er meget mere afslappede normer omkring, hvad der er passende opførsel end i så mange andre brancher,” siger hun og tilføjer:

0:000:00