Aftale om globaliseringspuljen

Dokumentation: Regeringen, S, R og DF har indgået forlig om globaliseringspuljen for forskning indenfor transport, miljø, energi og fødevarer. Læs her uddrag af aftalen.

2.4 Strategisk forskning
Strategisk forskning er vigtig, fordi den dels skaber viden, der kan anvendes til at løse væsentlige samfundsproblemer, dels opdyrker og understøtter erhvervsmæssige styrkepositioner.

Den strategiske forskning skal medvirke til, at Danmark udvikler nye forskningskompetencer, som på kortere og længere sigt har et væsentligt samfundsmæssigt potentiale. Strategisk forskning er således ofte en vigtig kilde til en fortsat velfærdsudvikling.

Strategiske forskningsprojekter kan - inden for de områder der prioriteres - have karakter af såvel basal, grundlagsskabende forskning som af mere anvendelsesorienteret forskning. En del af midlerne anvendes til finansiering af ph.d.-uddannelser, som gennemføres i forbindelse med projekterne. Udmøntningen sker - bortset fra det nye Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUD) - gennem Det Strategiske Forskningsråd.

0:000:00