Ny temadebat: Hvordan skal en national klimatilpasningsplan se ud?

Stormen Malik har gjort mange utålmodige efter at få den nationale klimatilpasningsplan, som miljøminister Lea Wermelin (S) lovede i november 2020. Derfor spørger Altinget nu: Hvordan skal en national klimatilpasningsplan se ud?

Stormen Malik gav skader og oversvømmelser flere steder i landet. En ny klimatilpasningsplan skal forberede os bedre på det - men først skal den på forhandlingsbordet.
Stormen Malik gav skader og oversvømmelser flere steder i landet. En ny klimatilpasningsplan skal forberede os bedre på det - men først skal den på forhandlingsbordet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Det er mere end et år siden, at miljøminister Lea Wermelin (S) satte gang i arbejdet om at få en national klimatilpasningsplan, der skal sørge for, at vi kan undgå oversvømmelser og andre problemer, der opstår som følge af stigende grundvand og ekstreme nedbørsmængder.

“Vi står over for en fremtid med højere vandstande, voldsommere storme og mere regn. Derfor skal vi sikre en klimatilpasning, som er klog, langsigtet og som hænger sammen. Hvor vi ser på udfordringerne som en helhed – fra kilde til kyst – og ser på, hvordan risikoen udvikler sig over tid”, lød det fra miljøministeren i november 2020.

Planen blev sat til at skulle forhandles i begyndelsen af 2022, men der er ikke sket noget, siden et tværministrielt analysearbejde og fire konkrete pilotprojekter blev søsat i slutningen af 2020.

0:000:00