Opsamling: Forskere og branchefolk i stor strid om grønne effekter ved skovrejsning

Bølgerne er gået højt i Altinget Miljøs seneste temadebat, hvor der har været plads til stikpiller mellem debattører såvel som videnskabeligt baserede vurderinger af skovrejsningens indflydelse på klimaet og biodiversiteten.

I Altinget Miljøs seneste temadebat er debattørerne kommet med mange forskellige bud på, hvordan skovrejsning bedst kan forvaltes i henholdsvis klimaet og biodiversitetens tjeneste.
I Altinget Miljøs seneste temadebat er debattørerne kommet med mange forskellige bud på, hvordan skovrejsning bedst kan forvaltes i henholdsvis klimaet og biodiversitetens tjeneste.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Vil skovrejsning gavne klimaet og biodiversitet på sigt? Og er det i så fald en holdbar eller midlertidig løsning?

Eller er skovrejsningens påståede positive effekter på klima og biodiversitet bare resultatet af greenwashing fra en skovlobby, der er så veletableret på tværs af institutioner, at den er umulig at sige imod?

En ny klimaskovfond skal sikre, at Danmark får mere skov, som skal sænke CO2-udledningen. Det vedtog et enigt Folketinget i 2020. Men forskere og aktører er uenige om, hvorvidt skovrejsning overhovedet kan gavne klimaet og biodiversiteten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00