Dansk minister tager grønlandsk kollega med til USA

På sit første officielle besøg til USA tager Jeppe Kofod (S) sin grønlandske kollega udenrigsminister Ane Lone Bagger fra partiet Siumut med.

Jeppe Kofod
Jeppe Kofod (45) Udenrigsminister (S),

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skal på sit første officielle besøg til USA. Ved besøget tager han den grønlandske udenrigsminister, Ane Lone Bagger fra partiet Siumut, med.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Jeppe Kofod og Ane Lone Bagger skal mødes med den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo. Mødet finder sted onsdag formiddag lokal tid.

Det er første gang, at et medlem af Naalakkersuisut − Grønlands Landsstyre − deltager i et tiltrædelsesbesøg med en dansk udenrigsminister.

”USA er vor tætteste udenrigs- og sikkerhedspolitiske allierede. Det er vigtigt at fastholde USA som en engageret international partner og styrke vores samarbejde, når det kommer til de udfordringer, verden står over for,” siger Jeppe Kofod.

Det er uvist, hvad der konkret skal drøftes om Arktis og Grønland til mødet. Foruden de to emner er ting som Syrien og atomaftalen med Iran, som USA har meldt sig ud af, på bordet ved mødet, hvortil Jeppe Kofod tilføjer:

”Vi er hinandens tætteste partnere, men vi ser også forskelligt på Iran og atomaftalen, hvor vi ser et fælles mål om at forhindre Iran i at få atomvåben. Vi skal også være åbne om de ting, vi ser forskelligt på.”

Den amerikanske præsident Donald J. Trump skabte stor opmærksomhed i Danmark, da han i august i år aflyste et besøg i landet. Jeppe Kofod velkommer dog den amerikanske præsident i fremtiden:

”Den amerikanske præsident er altid velkommen til at besøge Danmark, det gælder også Donald Trump.”

USA har planer om at øge deres repræsentation i Grønland fra en til syv medarbejdere.

Generelt har Grønland nydt stor opmærksomhed fra USA på det seneste. I slutningen af oktober i år var en større amerikansk delegation på besøg i den grønlandske hovedstad, Nuuk.

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement