Efterår med kvalitetsreform og asylpolitik

NYHED: Kvalitetsreformen er det varme emne på socialområdet, og på integrationssiden vil oppositionen drøfte asylpolitik, mens regeringen vil tale ekstremisme.
Når de folkevalgte mødes til samlingen 2007/08 er det især asylpolitik og kvalitetsreformen som vil dominere debatterne.
Når de folkevalgte mødes til samlingen 2007/08 er det især asylpolitik og kvalitetsreformen som vil dominere debatterne.Foto: Henrik/Altinget.dk
Morten Find-Andersen

Regeringen hastebehandlede deres eget forslag om, at asylansøgere skulle kunne tage imod arbejde og uddannes, hvis de samtidig skrev under på, at de tog hjem. Og den samlede opposition var jo enig i, at det var en pistolpolitik. Så det bliver et tema, vi vil tage op med regeringen, og jeg håber da meget, at vi kan lave en bred aftale.

Sophie Hæstorp Andersen
Socialdemokraterne

Et nyt folketingsår bliver skudt i gang i dag tirsdag, og Altinget.dk har undersøgt, hvilke politiske emner de forskellige partier anser som væsentlige indenfor social- og integrationsområdet.  En rundringning til partiernes ordførere viser, at det for næsten alle er kvalitetsreformen og asylpolitikken.

Ældreområdet og hjemløse til diskussion
Kvalitetsreformen er i fokus, ikke mindst for regeringspartierne selv, hvor Hans Andersen, socialpolitisk ordfører hos Venstre, nævner reformen som et af de hovedtemaer, han ser som væsentligt at diskutere hen over efteråret:

"Når vi taler om hovedtemaer, så er det kvalitetsreformen, som vi skal få på plads her i efteråret. Her er det primært ældreområdet, styrkelsen af det frie valg og en opnåelse af, at den ældre får besøg af færre forskellige hjemmehjælpere".

0:000:00