K: Forældre skal erstatte børns hærværk

KORT NYT: "Forældre er ansvarlige for deres børn. Derfor er de også medansvarlige, når deres børn begår hærværk og ødelægger for mange millioner kroner," siger De Konservatives retsordfører Tom Behnke i en pressemeddelelse.
Christian Juhl Mølgaard

Tom Behnke er "godt tilfreds" med, at justitsminister Lene Espersen (K) allerede har bedt sine embedsmænd om at undersøge muligheden for at gøre forældrene økonomisk ansvarlige for deres børns hærgen.  

"Hvis forældrene skal erstatte ødelæggelserne, så vil det forhåbentligt motivere dem til at holde styr på deres egne børn og dermed mindske risikoen for hærværk og brandstiftelser," siger Tom Behnke og fortsætter: 

"Samtidig kan man jo håbe, at det også på sigt vil få forældrene til at tage deres forældreansvar alvorligt og i tide opdrage deres børn til at forstå de helt elementære spilleregler i samfundet - f.eks. forskellen på dit og mit, og at man ikke må sætte offentlige bygninger eller en anden mands bil i brand!" 

Tom Behnke kalder det "dybt urimeligt", at det er skatteyderne, der kommer til at betale for hovedparten af den seneste uges ødelæggelser:

"Der findes ingen undskyldning for al den fuldstændig meningsløse hærgen - hverken kedsomhed, manglende forståelse, tegninger eller noget som helst andet. Til gengæld findes der en kæmpe efterregning, som kommer til at hæfte på hver eneste skatteyder i Danmark, også dem, der gennem alle årene har taget deres forældreansvar alvorligt.  

Vi skal have stoppet ballademagerne og brandstifterne - og vi skal gøre det med en flerstrenget indsats, der både omfatter politiet og de sociale myndigheder. Men vi skal også have forældrene med - og hvis ikke det kan lykkes på andre måder, så vil det forhåbentligt have en effekt, hvis de selv skal betale alt det, deres børn smadrer."

0:000:00