Tryghedsskabende eller mistænkeliggørende? Tjenestenumre splitter aktører

Altingets temadebat om tjenestenumre slutter. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Aktører har i Altinget debatteret, hvad det betyder for den menneskelige kontakt, hvis borgerne "kun" møder en medarbejder med et nummer eller med et fornavn.
Aktører har i Altinget debatteret, hvad det betyder for den menneskelige kontakt, hvis borgerne "kun" møder en medarbejder med et nummer eller med et fornavn.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Interessenter, socialmedarbejdere og politikere har i Altinget Socials debatspalter diskuteret, hvorvidt de ser et behov for at indføre tjenestenumre på socialområdet.

Baggrunden var, at vold og trusler mod socialrådgivere og psykiatrimedarbejdere fik Dansk Folkeparti til at foreslå i januar at indføre tjenestenumre, som skulle skærme medarbejderne i psykiatrien ved at skjule deres fulde navne i patientjournaler og på navneskilte.

Det afviste et flertal i Folketinget i februar, hvor flertallet i stedet valgte at afvente resultaterne af den reviderede journalføringsbekendtgørelse, som træder i kraft 1. juli 2021 og som blandt andet vil give ansatte i psykiatrien mulighed for at registrere sig i journalerne med deres initialer frem for deres fulde navn.

0:000:00