Eva Flyvholm
 svarer 
Astrid Krag

EL: Er Krag enig i, at det er forbundet med en betydelig risiko for datasikkerhedsbrud at bruge CPR-nummeret som identifikation?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 14, Spørgsmål 4

Er regeringen enig i, at CPR-nummeret som identifikation er forbundet med betydelig risiko for misbrug og datasikkerhedsbrud, og at systemet derfor hurtigst muligt bør revideres? Har regeringen nogen planer om at påbegynde dette arbejde?

Svar fra fredag den 13. november 2020
Krag: Personnummeret er i sin nuværende form ideel som middel til at sikre entydig identifikation

Når man forholder sig til personnummeret, skal man huske på, hvad formålet med personnummeret er, og hvad personnummeret kan bruges til.

Formålet med personnummeret er, at det skal fungere som en unik nøgle, som sikrer entydig identifikation, dvs. adskiller den ene Jens Hansen fra den anden Jens Hansen.

Det er Social- og Indenrigsministeriets opfattelse, at personnummeret i sin nuværende form er velegnet som middel til at sikre entydig identifikation.

Formålet med personnummeret er således ikke, at det kan stå alene som et middel til sikker autentifikation, dvs. at udgøre et bevis for, at man er den, man udgiver sig for at være. Sikker autentifikation kan med fordel ske ved brug af NemID, som anvendes bredt i den offentlige og private sektor i forbindelse med digital selvbetjening.

Social- og Indenrigsministeriet har således ikke aktuelle planer om at ændre det nuværende personnummer.

0:000:00