V får tredje trafikordfører på kort tid

NYHED: For anden gang i træk vælger Venstre en ordfører udenfor trafikudvalget - S-politiker fra Jylland er begejstret over partiets valg.
Kristian Pihl Lorentzen (V) her med hunden Dixie. Han siger til Altinget, at han er bevidst om, at han er trafikordfører for hele Danmark.
Kristian Pihl Lorentzen (V) her med hunden Dixie. Han siger til Altinget, at han er bevidst om, at han er trafikordfører for hele Danmark.
Natali BraagaardOle Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg har bedyret, at der ikke er tale om nogen politisk trafikmafia. Det har vi afskaffet for længst, og det vil ikke genopstå.

Svend Erik Hovmand
Gruppeformand (V)
Fakta

Kristian Pihl Lorentzen er født den 19. maj 1961. Han blev valgt ind i Viborg-kredsen i 2005.

Udvalgsposter indtil nu:
Europaudvalget, Udenrigsudvalget, Forsvarsudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik og Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold. Stedfortræder i Udenrigspolitisk Nævn og Boligudvalget.

Andre hverv:

  • Vicepræsident i Nordisk Råd.
  • Formand for den danske delegation til OSCE's Parlamentariske Forsamling.
  • Medlem af kommunalbestyrelsen i Kjellerup Kommune for Venstre 1993-2006.

Udannelse og job:

  • Officer af linien, major i hæren.
  • Selvstændig konsulentvirksomhed 1999-2005.
  • Ansat i forsvaret 1981-2005.

Gift med Anne Mette Lorentzen siden 1986. Parret har tre børn født i 1987, 1990 og 1993.


Kilde: Folketinget
Han har ingen nævneværdig erfaring med det trafikpolitiske område, og han er ligesom sin forgænger, Erling Bonnesen, ikke medlem af Folketingets trafikudvalg. Alligevel blev Kristian Pihl Lorentzen i går valgt som Venstres nye trafikpolitiske ordfører efter Erling Bonnesens visit på en måned.

"Der er ikke tale om trafikmafia"
Dermed blev Venstres tre erfarne medlemmer af Folketingets trafikudvalg - Karsten Nonbo, Flemming Damgaard Larsen og Jacob Jensen - igen forbigåede. Men enhver spekulation om, at Venstre to gange i træk har valgt ordførere uden for trafikudvalget, fordi de nuværende medlemmer er lidt for fokuserede på egen hjemegn, afvises af gruppeformand Svend Erik Hovmand:

"Der er overhovedet ikke tale om geografisk spekulation - tværtimod. Jeg har bedyret, at der ikke er tale om nogen politisk trafikmafia. Det har vi afskaffet for længst, og det vil ikke genopstå," siger Venstres gruppeformand til Altinget og understreger, at valget af Kristian Pihl Lorentzen skyldes hans politiske egenskaber - og ikke det faktum, at han er jyde.

Udvalgsmedlemmer bakker op
Han bliver bakket op af Flemming Damgaard Larsen, der afviser at skulle være blevet diskvalificeret i Folketingsgruppen til posten som trafikordfører på grund af en mistanke om, at han så ville forsøge at gavne sin egen kreds i trafikspørgsmål:









0:000:00