svarer 
Jeppe Kofod

Forsvarsudvalget spørger udenrigsministeren, Jeppe Kofod, om kommentar til henvendelse af 26/5-20 fra Esbjerg Fredsbevægelse vedrørende notat til diplomatisk spor vedrørende beslutningsforslag nr. B 159 og B 160

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 160, Spørgsmål 3
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 26. maj 2020 fra Esbjerg Fredsbevægelse vedrørende notat til diplomatisk spor vedrørende beslutningsforslag nr. B 159 og B 160, jf. B 160 - bilag 2.

Svar fra torsdag den 4. juni 2020
Regeringen er enig med afsenderen af notatet i, at der er behov for et diplomatisk fodarbejde for at deeskalere sikkerhedssituationen i området.

Derfor pågår den danske diplomatiske indsats for deeskalering og dialog i regionen også fortsat. Jeg havde i starten af året en række samtaler med kollegaer i og uden for regionen, ligesom jeg sendte min politiske direktør til regionen med henblik på formelle konsultationer. Og jeg agter personligt den kommende tid igen at tale med udvalgte regionale nøgleaktører. Allerede inden EMASOH’s etablering lagde regeringen desuden vægt på, at den maritime sikkerhedsindsats skulle gå hånd-i-hånd med en diplomatisk indsats. Der er behov for en langsigtet indsats for mere stabilitet i regionen, og det arbejder Danmark blandt andet for gennem EU og EMASOH’s diplomatiske spor.

Idet afsenderen af notatet desuden henviser til FOU spørgsmål 2 (B 159) il jeg ligeledes henlede opmærksomheden på svaret til dette spørgsmål.
0:000:00