Karsten Lauritzen
 svarer 
Trine Bramsen

Karsten Lauritzen (V) spørger forsvarsministeren, Trine Bramsen, hvordan de 70 mio. kr., som overskrider rammer for internationale missioner (500 mio. kr.), finansieres

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 160, Spørgsmål 4
Ministeren bedes oplyse hvordan de 70 mio. kr., som overskrider rammer for internationale missioner (500 mio. kr.), finansieres.

Svar fra mandag den 8. juni 2020
Ministeren bedes oplyse hvordan de 70 mio. kr., som overskrider rammer for internationale missioner (500 mio. kr.), finansieres.

Svar:

Reserven til internationale operationer udgør 600 mio. kr. i 2020, j Aftale om Forsvaret 2018-2023. På nuværende tidspunkt er prognosen, inklusive skibsbidraget til Hormuz-strædet, at et mindre merforbrug ikke kan udelukkes på grund af særlige forhold i foråret.

Som der er anført i bemærkningerne til B 160 vil et eventuelt samlet merforbrug på reserven til internationale operationer, tilvejebringes finansiering til internationale missioner ved omprioriteringer indenfor ministerområdet.

Det kan tillige oplyses, at Folketingets partier i forbindelse med forberedelsen af beslutningen om skibsbidraget er blevet oplyst om de økonomiske aspekter. Det er regeringens opfattelse, at der har været bred opbakning til bidraget.
0:000:00