Kristian Pihl Lorentzen
 svarer 
Trine Bramsen

Kristian Pihl Lorentzen (V) spørger transportministeren, Trine Bramsen, om Færdselsstyrelsens kontrol af arbejdstid efter lovens ikrafttrædelse (forventeligt 21. maj 2022) vil tage udgangspunkt i registreringer af medarbejderes arbejdstid for de foregående to år, så virksomheder vil kunne blive forpligtet til at udlevere registreringer af medarbejderes arbejdstid, der går tilbage til 21. maj 2020

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 160, Spørgsmål 4
Kan ministeren redegøre for, om Færdselsstyrelsens kontrol af arbejdstid efter lovens ikrafttrædelse (forventeligt 21. maj 2022) vil tage udgangspunkt i registreringer af medar­

bejderes arbejdstid for de foregående to år, så virksomheder vil kunne blive forpligtet til at udlevere registreringer af medarbejderes arbejdstid, der går tilbage til 21. maj 2020?

Svar fra torsdag den 28. april 2022
Kan ministeren redegøre for, om Færdselsstyrelsens kontrol af arbejdstid efter lovens ikrafttrædelse (forventeligt 21. maj 2022) vil tage udgangspunkt i registreringer af medarbejderes arbejdstid for de foregående to år, så virksomheder vil kunne blive forpligtet til at udlevere registreringer af medarbejderes arbejdstid, der går tilbage til 21. maj 2020?

Svar:

Jeg kan oplyse, at virksomheder ikke vil blive forpligtet til at udlevere registreringer af medarbejders arbejdstid for perioden, der strækker sig tilbage til de foregående to år.

Kontrollen iværksættes efter lovforslagets ikrafttrædelse, hvorefter de håndhævende myndigheder kan udføre kontrollen. Færdselsstyrelsen vil derfor i praksis eksempelvis foretage kontrol af en virksomhed i august 2022, for perioden for juni 2022. Reglerne har ikke retskraft før deres ikrafttræden.








0:000:00