Kristian Pihl Lorentzen
 svarer 
Trine Bramsen

Kristian Pihl Lorentzen (V) spørger transportministeren, Trine Bramsen, om ministeren kan bekræfte, at såfremt en chauffør ikke overtræder reglerne om køre- og hviletid i kontrolperioden, så vil det ikke medføre en bøde til chauffør og vognmand for eventuelle overtrædelser af det mobile arbejdstidsdirektiv

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 160, Spørgsmål 51
Kan ministeren bekræfte, at såfremt en chauffør ikke overtræder reglerne om køre- og hviletid i kontrolperioden, så vil det ikke medføre en bøde til chauffør og vognmand for eventuelle overtrædelser af det mobile arbejdstidsdirektiv?

Svar fra mandag den 2. maj 2022
Kan ministeren bekræfte, at såfremt en chauffør ikke overtræder reglerne om køre og hviletid i kontrolperioden, så vil det ikke medføre en bøde til chauffør og vognmand for eventuelle overtrædelser af det mobile arbejdstidsdirektiv?

Svar:

Jeg kan oplyse, at begge regelsæt skal overholdes til fulde og er vigtige for færdselssikkerheden på de danske veje.

Som jeg har oplyst i TRU-svar nr. 7, vil det i praksis være en forudsætning, at de håndhævende myndigheder konstaterer alvorlige eller gentagne overtrædelser af køre- og hviletidsforordningen eller takografforordningen, før der føres kontrol af arbejdstidsreglerne og dermed udstedes bøder.








0:000:00