Lene Espersen vil styrke folkeskolen

FOLKESKOLEN: De Konservative vil styrke folkeskolen og sikre bedre forhold for lærerne. Forældet samfundssyn, lyder kritikken.
Konservatives formand Lene Espersen, her i samtale med Bendt Bendtsen og Brian Mikkelsen, vil styrke den danske folkeskole.
Konservatives formand Lene Espersen, her i samtale med Bendt Bendtsen og Brian Mikkelsen, vil styrke den danske folkeskole.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Anders Heissel

Når det er langt fra alle danske folkeskoleelever, der klarer sig fagligt godt, og når mange lærere ikke føler sig klædt på til at undervise, er der behov for at vende blikket mod mere efteruddannelse samt linjefagsdækningen.

Lene Espersen
Formand for de Konservative

Skolelærerne skal have mere efteruddannelse, flere undervisningsassistenter i folkeskolen og obligatorisk ledelsestræning til skoleledere.

Sådan lyder nogle af forslagene fra de Konservatives formand Lene Espersen, der netop har fremlagt et folkeskoleudspil med navnet "Styrkelse af lærergerningen".

Den konservative leder mener, at uddannelse er grundlaget for al indlæring, integration og interaktion i samfundet - og ikke mindst for et aktivt arbejdsliv, og hvis Danmark forsat skal være et af de førende videns- og højteknologiske samfund, er der brug for nytænkning i uddannelsessystemet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00