FGU-direktør efter 40 år med udsatte unge: "Jeg har aldrig betragtet det som et arbejde"

Gert Møller har arbejdet med unge i FGU's målgruppe, længe før der var noget, der hed FGU. Nu takker han af som direktør, men han er stadig drevet af indignation, fortæller han.

"Jeg synes ikke, de unge har ændret sig særlig meget. Det er måden, vi taler om dem på, der har ændret sig," siger Gert Møller, der går på pension som direktør for FGU.
"Jeg synes ikke, de unge har ændret sig særlig meget. Det er måden, vi taler om dem på, der har ændret sig," siger Gert Møller, der går på pension som direktør for FGU.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Signe Løntoft

"Og så har vi lige et par fødselsdage," lyder det fra skoleleder Katrine Damgaard Larsen.

Vi sidder i kantinen på FGU Korsør, hvor alle elever hver dag mødes til fælles frokost – selvfølgelig tilberedt af eleverne på ernæringslinjen. Her lugter af tjære, da vi har fået plads ved samme bord som elever fra skolens værft, som i øjeblikket arbejder på restaureringen af et historisk træskib.

Efter frokost er der samling. Katrine Damgaard Larsen fortæller om branden på Børsen, og elever fra musik giver et nummer. Og så skal der råbes hurra for dagens fødselarer: Thilde, der fylder 18 år. Og Gert, der har rundet de 67 år i weekenden.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00