Peter Skaarup
 svarer 
Sophie Løhde

Hvad er ministerens holdning til at sikre, at udviklingen af den nye fagområdeuddannelse af allergispecialister, som ministeren selv har igangsat, bliver genoptaget og færdiggjort?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 819

Hvad er ministerens holdning til at sikre, at udviklingen af den nye fagområdeuddannelse af allergispecialister, som ministeren selv har igangsat, bliver genoptaget og færdiggjort, og hvad mener ministeren om, at ventetiderne på udredning for allergiske sygdomme lige nu er 26 uger i Roskilde, 29 uger i Aarhus, 30 uger i Hjørring og 79 uger i Herning?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra torsdag den 18. april 2024

Der eksisterer i dag en fagområdeuddannelse i allergologi. Det er en efteruddannelse, der kan bruges som et kompetenceløft for de speciallæger, der varetager den specialiserede del af udredning og behandling af patienter med allergi. Uddannelsen foregår på de regionale Allergicentre.

Et uddybende svar ift. den aktuelle status på arbejdet med fagområdeuddannelsen ligger uden for rammerne for et skriftligt § 20-spørgmål. Jeg synes, det er et vigtigt område, og jeg deler ønsket om bedre belysning af aktuel status. Jeg vil derfor bede regionerne om en status, som jeg vil oversende til Folketingets Sundhedsudvalg.

Det er min forventning, at regionerne arbejder målrettet på at nedbringe ventetiderne, bl.a. med afsæt i akutplanen aftalen om akutplanen af 23. februar 2023.

0:000:00