Om  
Jimmy Burnett Nielsen
Gitte Nørgaard

"Vender hjem": Herlufsholm får ny rektor

Jimmy Burnett Nielsen er ny rektor for Herlufsholm Skole. Han har tidligere været tilknyttet skolen som lærer. 

Jimmy Burnett Nielsen tiltræder 1. juli 2024 som rektor for Herlufsholm Skole. Her efterfølger han Gitte Nørgaard, der stoppede som rektor på Herlufsholm i december 2023. Siden har rollen som fungerende rektor været varetaget af vicerektor Martin Arvedlund.
Jimmy Burnett Nielsen tiltræder 1. juli 2024 som rektor for Herlufsholm Skole. Her efterfølger han Gitte Nørgaard, der stoppede som rektor på Herlufsholm i december 2023. Siden har rollen som fungerende rektor været varetaget af vicerektor Martin Arvedlund.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Gammel kærlighed ruster ikke.

Sådan skriver Jimmy Burnett Nielsen i et Linkedin-opslag, hvor han offentliggør, at han efter 19 år vender tilbage til Herlufsholms Skole – nu som rektor.

Han har tidligere været ansat på skolen som lærer fra 1994 til 2005.

Desuden har han i 13 år været rektor på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Her stoppede han i 2022 efter uenighed med bestyrelsen om strategien og vejen frem for skolen. 

Senest har Jimmy Burnett Nielsen været tilknyttet Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. 

Men nu "kalder Herluf", og Jimmy Burnett Nielsen glæder sig til at "vende hjem". Det sker efter, at en enig bestyrelse har godkendt, at Burnett Nielsen kan starte som rektor per 1. juli. 

"Jimmy er en meget erfaren uddannelsesleder, som har de personlige egenskaber og den tunge faglige og pædagogiske ballast, som vi fra bestyrelsens side har søgt efter," fortæller bestyrelsesformand og forstander Hermann Haraldsson om den nye rektor i en pressemeddelelse på skolens hjemmeside

"Nu får han det overordnede pædagogiske ansvar for at sikre, at Herlufsholm også i fremtiden er en skole, hvor hverdagen for alle elever er præget af tryghed, trivsel og faglighed," udtaler Haraldsson.

Når Jimmy Burnett Nielsen tiltræder 1. juli 2024, efterfølger han Gitte Nørgaard, der stoppede som rektor på Herlufsholm i december 2023. Siden har rollen som fungerende rektor været varetaget af vicerektor Martin Arvedlund.

Jimmy Burnett Nielsen er uddannet i engelsk og musik fra Københavns Universitet og uddannelsesforvalting fra Syddansk Universitet. 

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jimmy Burnett Nielsen

Kommende rektor, Herlufsholm Skole (1/7-24)
Kandidat i engelsk og musik (Københavns Universitet)

Gitte Nørgaard

Fhv. rektor, Herlufsholm Skole
cand.merc.int. (Handelshøjskolen i Aarhus 1993)

0:000:00