København vil have mere metro

BUDGET: København vil forhandle med staten om at udvide metroen med to stationer til Nordhavn. Desuden vil politikerne undersøge muligheden for metro til Sydhavn og Brønshøj.
Anders Jerking
Mens gravemaskinerne er i gang med byggeriet af Metro-Cityringen, ser politikerne på Københavns Rådhus frem mod de næste metroprojekter.

Natten til mandag indgik politikere på Københavns Rådhus en ny budget-aftale, hvor udbygningen af metroen er et punkt i aftalen. Alle borgerrepræsentationens partier på nær Enhedslisten er med i aftalen.

Partierne mener, at centrale del af København bedst betjenes med mere metro, og peger især på det nye byudviklingsområde i Nordhavn som et område med metrobehov.

"Parterne er derfor enige om, at der bør etableres en metrolinje med to stationer til Nordhavn i forbindelse med etableringen af Cityringen. Økonomiforvaltningen skal optage forhandlinger med staten herom," hedder det i aftalen, hvor det understreges, at udbygningen til Nordhavn bør ske i sammenhæng med etableringen af Cityringen for at mindske generne.

De nye stationer skal blandt andet finansieres ved salg af KE Transmission.

Politikerne på Københavns Rådhus har desuden afsat 2 millioner til at forberede en metroforgrening til Sydhavn, som også er et vækstområde, ligesom parterne vil have undersøgt mulighederne for at bygge metro mod Brønshøj.

 

0:000:00