Liselott Blixt
 svarer 
Simon Kollerup

Liselott Blixt (DF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om kommentar til henvendelsen af 5/8-20 fra UlykkesPatientForeningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 88, Spørgsmål 7
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 5. august 2020 fra UlykkesPatientForeningen, jf. B 88 - bilag 3.

Svar fra torsdag den 24. september 2020
Det er min klare forventning, at forsikringsselskaberne opfører sig ordentligt over for deres kunder og sikrer en høj standard for adfærden i selskaberne.

UlykkesPatientForeningens brev og medfølgende notat af 5. august 2020 vedrører en række anbefalinger til ændring af rammerne for forsikringssektorens brug af overvågning og brug af lægekonsulenter.

I forhold til forsikringsselskabernes brug af overvågning, så deler jeg bekymringen over de historier, der på det seneste har været i pressen. Jeg har på den baggrund bedt Finanstilsynet om at indskærpe de gældende regler over for forsikringssektoren. Herudover ser jeg aktuelt på, om reglerne med fordel kan justeres, så forbrugerne kommer til at stå bedre.

I forhold til forsikringsselskabernes brug af lægekonsulenter, så er det fortsat mit ønske, at der etableres et organ til valget af speciallæge, der kan benyttes, når der ikke kan opnås enighed mellem den skadelidte og forsikringsselskabet.

Jeg arbejder på at kunne præsentere en løsning hurtigst muligt.

Endelig gør jeg opmærksom på, at lovgivningen om lægers og speciallægers habilitet hører under sundhedsministerens ressort.

Jeg henviser herudover til min besvarelse af ERU alm. del spørgsmål 482.
0:000:00