EU-krav om øremærket fædrebarsel kan ende som benspænd for dansk ligestilling

Andre EU-lande har givet forældre lige ret til barsel i forbindelse med nyt EU-direktiv om øremærket barsel til fædre. Ifølge Beskæftigelsesministeriet vil det dog være i strid med EU-retten. Støttepartier frygter, at direktivet ender som et tilbageskridt for ligestillingen i Danmark.

Da han blev indsat som ligestillingsminister i november sidste fremhævede Peter Hummelgaard&nbsp;øremærket fædrebarsel som det største ligestillingspolitiske stykke lovgivning i mange år. Støttepartierne frygter dog, at ministeren vil læne sig for meget op ad arbejdsmarkedets parter, når EU-direktivet skal implementeres.<br>
Da han blev indsat som ligestillingsminister i november sidste fremhævede Peter Hummelgaard øremærket fædrebarsel som det største ligestillingspolitiske stykke lovgivning i mange år. Støttepartierne frygter dog, at ministeren vil læne sig for meget op ad arbejdsmarkedets parter, når EU-direktivet skal implementeres.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Det, som skulle have været et fremskridt for ligestillingen, kan ende som et tilbageskridt.

Det frygter i hvert fald Radikale, Enhedslisten og SF i forbindelse med den kommende implementering af EU-direktiv, som pålægger medlemslande at øremærke fire måneders barselsorlov til fædre.

Årsagen er, at Beskæftigelsesministeriet lægger op til, at direktivet skal implementeres oven i de rettigheder, som allerede i dag gælder. Det kan få den konsekvens, at fædres barsel holdes til et minimum, fordi moderen ellers vil være nødt til at holde længere barsel end under de nuværende regler.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00