Analyse af 
Rikke Brøndum

Efter barselsaftale: Forude venter slaget om lønnen

Tirsdagens politiske aftale øremærker 11 ugers dagpenge til begge forældre, sådan som arbejdsmarkedets parter foreslog i september. Nu venter overenskomstforhandlingerne i 2023, hvor spørgsmålet er, om arbejdsgiverne og de store forbund er parate til at lønnen følge helt med.    

Efter den politiske aftale om dagpengeret under barsel, bliver overenskomstforhandlingerne på det private område i 2023 det næste slag i barselsdebatten. 
Efter den politiske aftale om dagpengeret under barsel, bliver overenskomstforhandlingerne på det private område i 2023 det næste slag i barselsdebatten. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Som forventet kunne regeringen, støttepartierne og Venstre i går præsentere en aftale om 11 ugers øremærket barsel til fædre, som fulgte anbefalingerne fra Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation. 

Da parterne fremlagde deres model i september beskrev de det som et banebrydende tiltag og stort fremskridt for ligestillingen.

Og selv om støttepartierne, de akademiske fagforeninger og nogle af FH's egne forbund mente, at 11 uger var for lidt, var der dog enighed om, at det var et skridt i den rigtige retning. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00