Gå til
tilmelding

Innovation og fornyelse i det offentlige

Altinget & Mandag Morgen

Forny og innovér med konkrete værktøjer

Innovation og fornyelse er nødvendigheder, også i det offentlige, hvis man vil tilpasse sig en omskiftelig verden og bevare sin relevans. Men det er ikke kundskaber, vi lærer i skolen. Det er snarere egenskaber, som skal trænes frem med metoder og øvelser.
Med Altingets kursus i Innovation og Ledelse i det offentlige tager vi fat i udbredte innovationsmetoder, tilsætter en god portion praktik og erfaring - og ganger op med deltagernes egen praksis og faglige baggrunde. Resultatet bliver en træning i metoder, der virker, når du skal arbejde med forandring “derhjemme”, og et stærkt uformelt netværk med ligesindede forandringsagenter i det offentlige.

Dit udbytte

  • Konkrete løsningsforslag på udfordringer, du kender til fra dagligdagen
  • Virkelighedsnær undervisning, klar til brug i egen organisation
  • Innovationsredskaber med særlig relevans i det offentlige
  • Redskaberne til at få dine omgivelser til at være mere modtagelige overfor nytænkning
  • Evnen til at kommunikere nytænkningens nødvendighed
  • Styrkelse af din egen værdi som arbejdskraft og specialist i en verden af pres for mere innovation og hurtig fornyelse.

 

3 moduler

Opstart 11. november 2021 kl. 9:00

København

Vil du høre mere?

Lad os tage en uforpligtende snak

Lea Kærsgaard

Chef for kurser og uddannelse

Kontakt Lea Kærsgaard

+4530737447

Jeg kontakter dig på hverdage mellem 9-16

Mads Thimmer, adm. direktør i Innovation Lab

Mads Thimmer har arbejdet konkret, strategisk og eksperimenterende med innovation og fornyelse i det offentlige i 2 årtier. Fra FN og regeringer til kommuner, ungdomsuddannelser og hjemlige styrelser har han arbejdet med at omgøre en ny og digitaliseret verdensorden til værdi for ledelse, specialister og medarbejdere. Mads formår at tænke parallelt i både overordnede filosofiske spor og ultrapraktiske, omsættelse spor - simultant. Så du kan både lære om baggrunde og logik for det nye digitale paradigme samtidig med at du træner dig op i metoder og praktiske tilgange.
Mads Thimmer startede i 2001 Innovation Lab, der i dag arbejder fra 7 steder i verden og er Nordens mest erfarne innovationshus. Mads underviser desuden som Guest Lecturer og Mentor ved Stanford Universitetets center for corporate entrepreneurship.

 

Undervisning

De faglige moduler er skruet sammen, så de tre moduler følger en selvvalgt problemstilling, som man bearbejder under forløbet. Det vil sige, at du efter tre moduler ikke bare har lært en masse relevant - du står også med konkrete løsningsforslag på udfordringer, du kender til fra dagligdagen og kan starte med agere på med det samme. Ingen tykke ringbind og manualer, du selv skal oversætte til din egen virkelighed.

Moduler

Modul 1 - Det borgerbaserede udgangspunkt

Design Tænkning, brugerbaseret innovation og borger-rejsen. Der skal meget til for at flytte tyngdekraften udad og se sig selv fra borgeren perspektiv. Det er ikke nødvendigvis “med borgeren i centrum”, for så kan du ofte ikke få øje på dig selv men ender som slave af din målgruppe. Men hvis du lærer at stille dig i din målgruppes sted, hvad får du så øje på?  Lær de mest udbredte greb om borgerbaseret innovation, fra empati-kort til behovs-spektre, og du kommer helt bag om buzzwords omkring Design Tænkning og borgerdreven innovation - hvad vil det sige i praksis? Hvordan gør man?

Modul 2 - Idéskabelse og kreative metoder

Fra hackathons og samskabelsesplatforme til de små “silent brainstorms” i hverdagen, som får alle til orde og vender krogene for nye vinkler - idéskabelsen KAN blive bedre, hvis vi går systematisk til værks. Heldigvis er det ikke magi, kreativitet kan systematiseres og trænes, så du får mere højde på dine idéer og flere føler sig inviteret til at byde med.

Modul 3 - Prøvehandlinger, tests og pretotyper 

Bliv aldrig mere end halvt færdig med et forslag, inden du tester den af i MINDST tre varianter, lyder et godt råd. Hvornår har du sidst fulgt det? Vi forelsker os alt for hurtigt i vores egne gode idéer og lukker af for feedback. Derfor er det nødvendigt med nogle former, hvor vi kan teste idéerne af på et tidligt stadium - men alligevel give den fuldendt fornemmelse hos målgruppen for, hvor vi gerne vil hen. Det findes der heldigvis en masse brugbare redskaber til.

Praktisk information

Underviser: Mads Thimmer

Tid og sted

  • 11. november 2021, 9.00 - 16.00
  • 25. november 2021, 9.00 - 16.00
  • 10. december 2021, 9.00 - 16.00

 

Sted: Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

3 moduler

14995 kr., ekskl. moms

Opstart 11. november 2021 kl. 9:00

København

For spørgsmål vedrørende kurset eller personlig vejledning, kontakt mig.

Lea Kærsgaard, chef for altinget og mandag morgen kurser og uddannelser, arena, Arena

lea@altinget.dk


+4530737447

Udfyld kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder for deltagelse


Faktureringsadresse

Udfyld hvis faktureringsadressen er en andenAccepter betingelser