Amerikanske krigsskibe vil operere ud fra Færøerne og Grønland

PATRULJE: Den amerikanske flåde ønsker at etablere faciliteter i færøske og grønlandske havne, som amerikanske krigsskibe fast kan bruge under patruljer i Arktis. Flådens øverstkommanderende i Europa besøger i disse dage Danmark og Færøerne.

US Navy har planer om inden for kort tid at kunne være permanent tilstede med krigsskibe i de arktiske farvande. For at det kan lade sig gøre, har amerikanerne brug for infrastruktur i form af havne, hvor de blandt andet kan tanke og genforsyne skibene. Her er Færøerne og Grønland centrale brikker.

”For at kunne være der (i Arktis, red.) har vi brug for steder, hvor vi har mulighed for at gentanke, genforsyne og reparere vores skibe samt operere ud fra,” sagde den øverstkommanderende for den amerikanske flåde i Europa og Afrika, admiral Robert P. Burke, ved en pressebriefing for Altinget og andre danske medier i København tirsdag.

Muligheder i Grønland
Admiral Burke er i disse dage på rundtur i det danske kongerige. Tirsdag var han til møder i Forsvarsministeriet i København og onsdag aflagde admiralen Færøerne et besøg.

Login