Amerikansk selskab står i kulissen bag dansk-grønlandsk vinder af Thule-kontrakt 

Servicekontrakten på Thulebasen er tilbage på dansk-grønlandske hænder. Dog kun delvist, da et amerikansk selskab ejer op til 49 procent af det firma, der får op til 28 milliarder kroner over 12 år for den civile drift af basen.

Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Det amerikanske flyvevåben har tildelt en ny vedligeholdelseskontrakt for Thule Air Base i det nordvestlige Grønland til selskabet Inuksuk A/S.

Kontrakten har en værdi af op til knap 28 milliarder kroner og løber i op til 12 år. I den periode skal Inuksuk levere drifts- og vedligeholdelsestjenester til Thulebasen.

Disse tjenester omfatter flyvepladsoperationer, ingeniørprojekter, miljøstyring, fødevareservice, sundhedstjenester, forsynings- og brændstoflogistik, ikke-sikker kommunikation, havnedrift, transport, midlertidig indkvartering, vedligeholdelse af køretøjer og samfunds- og rekreationstjenester.

{{toplink}}
Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også


Kort sagt al civil drift af basen, som er en central del af det nordamerikanske missilvarslingssystem. Hvis eksempelvis Kina, Rusland eller Nordkorea affyrer missiler mod USA, så vil radaren på Thulebasen være den første til at detektere det.

0:000:00