Løkke: Et selvstændigt Grønland bliver stormagternes kastebold

BOG: Danmark bør engagere sig mere i Grønland i stedet for at gå på listefødder af frygt for en skilsmisse, lyder det fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i ny bog.

Lars Løkke Rasmussen (t.v.) og landsstyreformand Kim Kielsen (t.h.) ved rigsmøde i november 2015.
Lars Løkke Rasmussen (t.v.) og landsstyreformand Kim Kielsen (t.h.) ved rigsmøde i november 2015.Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

”Jeg elsker Grønland”. Det er titlen på et af kapitlerne i tidligere statsminister Lars Løkkes nye bog ”Om de fleste og det meste”, som udkommer mandag.

I kapitlet slår Lars Løkke blandt andet på tromme for en revitalisering af rigsfællesskabet. For isens forsvinden i Arktis med nye sejlruter til følge og tiltagende stormagtsrivalisering i regionen forstærker i Løkkes øjne behovet for et stærkt rigsfællesskab. Og det kræver et ændret dansk mindset.

”Fra dansk side må vi se at komme ud over det punkt, hvor vi fokuserer så meget på, at vores partner - Grønland - flirter så åbenlyst med tanken om skilsmisse, at vi ikke tør andet end bevæge os rundt på listefødder for ikke at fremprovokere den. I stedet bør vi engagere os dybere,” skriver Lars Løkke Rasmussen.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00