Minister: Regeringen har købt en grønlænder

Hvad hun kostede, melder historien ikke noget om. Men købt af V-LA-K regeringen, det er det grønlandske folketingsmedlem Aleqqa Hammond i hvert fald blevet. Det sagde skatteminister Karsten Lauritzen ved en nytårskur i Lemvigegnens Venstre-forening.

"Historien viser, at der stort set altid er et folketingsmedlem, som i løbet af perioden springer fra et parti til et andet, og så vil vi ikke længere have flertal. Men vi har sikret os stemme 91 ved at købe en grønlænder. Et af de grønlandske mandater har vi gjort til formand for Grønlandsudvalget mod, at hun så ikke stemmer mod regeringen i afgørende spørgsmål. Så må vi bare håbe, der ikke er nogen, der byder mere på et tidspunkt," skulle skatteministeren angiveligt have sagt ved nytårskuren for de lokale venstremedlemmer. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

At regeringen "købte" Hammonds støtte med en formandspost i Grønlandsudvalget er korrekt. Det var betalingen for at Hammond fremover støtter den borgerlige regering. Formuleringen om at "købe en grønlænder" er dog måske en anelse for ligefrem, vil nogen nok mene.

Login