Brian Mikkelsen efter dansk erhvervsfremstød i Berlin: Der skal følges op i München eller Frankfurt

Dansk Erhvervs topchef har fået blod på tanden efter et storstilet erhvervsfremstød i Berlin, hvor både Vestas og DSV har indgået store aftaler. Momentummet fra turen til Berlin skal bruges på at indfri noget af det store uudnyttede potentiale i Sydtyskland, lyder det fra Brian Mikkelsen. 

Brian Mikkelsen før statsbanket&nbsp;med Tysklands præsidentpar Frank-Walter Steinmeier og Elke Büdenbender på Schloss Bellevue i Berlin, onsdag 10. november 2021.<br>
Brian Mikkelsen før statsbanket med Tysklands præsidentpar Frank-Walter Steinmeier og Elke Büdenbender på Schloss Bellevue i Berlin, onsdag 10. november 2021.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Det danske eksportfremstød i Berlin bør følges op af yderligere eksportfremstød i Sydtyskland. 

Det mener Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen, der i midten af november var flankeret af 51 danske virksomheder og Kongehuset på et storstilet dansk eksportfremstød i Berlin. 

"Man bør lave opfølgende erhvervsfremstød i München eller Frankfurt. Vi har lige lavet et fremstød på modeområdet i Holland, men det marked er mindre end München-området, så vi skal have arrangeret nogle fremstød i Sydtyskland inden for bestemte segmenter. Det vil være for underleverandører til hele den kæmpe bilindustri," siger Brian Mikkelsen.

Det var dronningens første statsbesøg i Tyskland siden 1974, og blandt de danske virksomheder, som deltog på turen, var mastodonter som Novo Nordisk, Vestas, DSV, Novozymes, GN Store Nord og Falck. 

"Som minister har jeg deltaget i over 100 af sådan nogle ture. Selvom Tyskland lige er blevet overhalet af USA, er det vores største og vigtigste eksportmarked set over en længere periode," siger Brian Mikkelsen med henvisning til sin tid som erhvervsminister. 

Han fremhæver, at både DSV og Vestas indgik store forretningsaftaler på turen, mens Falck kunne introducere selskabets drone på turen. 

"Jeg sad til bords med direktøren for Siemens. Det gør, at der kommer nogle kontakter. Det har stor betydning, og jeg er helt sikker på, at det vil rykke ved vores handel med Tyskland. Det er banalt, men forretning er også at have tillid til hinanden og indgå handler," siger Brian Mikkelsen.

Eksportfremstød i Tyskland

Fra 9. til 11. november deltog Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, i det danske eksportfremstød i Berlin sammen med 51 virksomheder. 

Blandt virksomhederne var Novo Nordisk, Vestas, DSV, Novozymes, WS Audiology, GN Store Nord, Falck, ALK og Dencon Foods.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik var med på turen, hvor de besøgte Brandenburger Tor, spiste frokost med den tyske kansler og deltog i statsbanketten på Schloss Bellevue.

11. november overværede H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen åbningen af det danske erhvervsfremstød.

Det var dronningens første statsbesøg i Tyskland siden 1974.

Dronningen fortsatte efterfølgende til München. 

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S), fødevareminister Rasmus Prehn (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) deltog alle på turen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) deltog ikke. 


Kilde: Udenrigsministeriet og Dansk Erhverv

Skæv eksportfordeling

0:000:00