BUPL: Forkortelser af pædagoguddannelsen er en rød linje, politikerne ikke skal krydse

Pædagogernes fagforening advarer kraftigt mod de forkortelser af professionsuddannelserne, som blandt andet Danske Professionshøjskoler ellers ikke har villet afvise

Chris Lehmann

Det er en farlig vej at gå, hvis regeringen vil forkorte pædagoguddannelsen, uanset hvilke planer den ellers har.

Så kontant lyder meldingen fra formanden for pædagogernes fagforening Elisa Rimpler:

"Uddannelsen har et af de laveste taxametre, den er blevet sparet ihjel. Så siger man, at den ikke er god nok, og ikke imødekommer de studerende den har, og at man er nødt til at forkorte den. Det er jo at give op."

Det siger hun efter BUPL og flere andre fagforeninger i en helsides-annonce i Politiken advarede regeringen om at forkorte professionsuddannelserne for at højne deres kvalitet.

Annoncen kom blandt andet på baggrund af, at der i både Weekendavisen og A4 har været skrevet, at regeringen på et tidspunkt har diskuteret at forkorte netop pædagoguddannelsen i sin kommende reform af professionsuddannelserne

I et interview med Altinget på baggrund Danske Professionshøjskolers udspil til en reform, siger forkvinde Camilla Wang, at de ikke vil udelukke forkortelser som en del af løsningen, hvis den samlede pakke er den rigtige.

Det er Elisa Rimpler og BUPL imod.

{{toplink}}

"Som udgangspunkt siger jeg nej tak til alt med forkortelser. Vi skal styrke uddannelsen. Vi har evidens for, at det er en svær uddannelse, hvor de studerende skal mestre mange ting, og det taler for, at vi skal bevare længden," siger Elisa Rimpler.

0:000:00