Om  
Pernille Blume

Dansk svømmestjerne har svømmet sit sidste løb

Pernille Blume, en af Danmarks mest vindende svømmere, stopper karrieren efter ti år i bassinet. 

Pernille Blume efter finalen i 50 meter frisvømning ved OL i Tokyo 2021. Blume vandt bronze.
Pernille Blume efter finalen i 50 meter frisvømning ved OL i Tokyo 2021. Blume vandt bronze.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Den danske svømmer Pernille Blume har valgt at indstille sin svømmekarriere. Hun har repræsenteret dansk svømmesport ved internationale mesterskaber i mere end et årti, og hun er tilmed den mest vindende danske svømmer i olympisk regi.

Det skriver Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

Den 28-årige svømmer er stolt af sine resultater og afklaret med, at karrieren stopper nu. 

”Alle de mennesker, der har hjulpet mig igennem min karriere, skal have stor tak for deres evige støtte. Helt fra da jeg var barn til der, hvor jeg slutter i dag. Jeg er rigtig glad for de oplevelser, som jeg har haft undervejs i mine klubber, på Det Nationale Træningscenter og med Dansk Svømmeunions landshold," siger Pernille Blume i pressemeddelelsen.

Dansk Svømmeunion bakker op om beslutningen og sender svømmestjernen roser med på vejen.

”Professionelt og personligt har hun været en rollemodel og et forbillede for mange – ikke kun i svømmesporten, men i hele dansk idræt, og vi er taknemmelige for alt det, hun har bidraget med i og rundt om bassinet,” siger sportschef Lars Robl og fortsætter:

”Det er en – nu – på mange måder historisk atlet, som takker af, og vi håber at kunne holde hende tæt på vores sportslige aktiviteter og fortsætte samarbejdet. Hun har masser af knowhow i forhold til at toppræstere, og alle hendes værdifulde erfaringer ønsker vi at viderebringe til landsholdet og vores kommende svømmestjerner.”

Pernille Blume har i løbet af sin svømmekarriere vundet tre OL-guldmedaljer, to OL-bronzemedaljer, seks VM-medaljer og 18 EM-medaljer. Hun blev også kåret til årets sportsnavn i Danmark i 2016 og nomineret til det største danske sportsnavn i anledning af Danmark Idrætsforbunds 125-års jubilæum i 2021.

0:000:00