DF vil have uvildig undersøgelse af Ankestyrelsen efter sygedagpenge-sag

RETSSIKKERHED: Ankestyrelsen har erkendt at have taget sygedagpenge ulovligt fra en række borgere. Karina Adsbøl (DF) efterspurgte på samråd en uvildig undersøgelse, men fik ikke svar fra ministrene. Hun har nu stillet skriftligt spørgsmål. 

Julie Lundbek

I forlængelse af samråd om efterbetaling af sygedagpenge, er beskæftigelsesministeren blevet bedt om at redegøre for, om regeringen vil lave en uvildig undersøgelse af Ankestyrelsen med henblik på at afdække kvaliteten i styrelsens arbejde.

Sådan lød det skriftlige spørgsmål, som næsten prompte faldt fra Karina Adsbøl (DF) til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) efter et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg onsdag om efterbetaling af ulovligt frakendte sygedagpenge.

Til sidst i samrådet spurgte Karina Adsbøl nemlig ministeren, om regeringen vil tage initiativ til en uvildig undersøgelse af Ankestyrelsen, men det fik hun ikke umiddelbart noget svar på.

Baggrunden er, at Ankestyrelsen i denne uge i en redegørelse til Folketinget måtte krybe til korset og erkende, at det var ulovligt, da de i januar 2016 frakendte en række sygemeldte borgeres sygedagpenge.

Indrømmelsen falder i kølvandet på Orientering på P1's afdækning af, hvordan styrelsen kunne frakende borgerne sygedagpenge, de har haft krav på, hvis alle lægelige oplysninger forelå i sagen. Her har styrelsen undladt at inddrage nye oplysninger i de syge borgeres sager, hvilket styrelsen altså nu både over for P1 Orientering og i en redegørelse til Folketinget har erkendt, var forkert.

DF: Uvildig undersøgelse er passende
Karina Adsbøl (DF) uddyber over for Altinget, at hun finder det passende med en uvildig undersøgelse i lyset af det, der er sket.

Eftersom hun ikke fik svar på samrådet, så har hun altså nu henvendt sig med et skriftligt spørgsmål. Hun afventer svaret og vil så derefter tage yderligere stilling til spørgsmålet.

På samrådet fremhævede Karina Adsbøl yderligere, at hun også rejste spørgsmålet om en undersøgelse over for den tidligere regering, som afviste at iværksætte den.

Se Karina Adsbøls spørgsmål i klippet ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00