DI opruster med ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien

JOBSKIFTE: Tidligere vicedirektør i Beredskabsstyrelsen Joachim Finkielman tiltræder som Dansk Industris nye direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien (FAD). Han skal dermed lede branchens stigende strategiske betydning for sikkerhedspolitiske interesser.

Den tidligere chef for Forsvars- og Sikkerhedspolitisk Kontor og forsvarsrådgiver Joachim Finkielman trækker nu sin erfaring med sig til en stilling som ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI.
Den tidligere chef for Forsvars- og Sikkerhedspolitisk Kontor og forsvarsrådgiver Joachim Finkielman trækker nu sin erfaring med sig til en stilling som ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI.Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Den teknologiske udvikling vinder frem indenfor forsvars- og aerospaceindustrien og skaber både flere arbejdspladser i Danmark, men fremhæver også branchens stigende rolle i forhold til Rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske interesser.

Dansk Industri (DI) opruster derfor med Joachim Finkielman som ny direktør Forsvars- og Aerospaceindustrien (FAD), oplyser arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen i en pressemeddelelse

Joachim Finkielman forlader dermed sin seneste stilling som vicedirektør i Beredskabsstyrelsen og erstatter sin forgænger Frank Bill, der har bestredet stillingen gennem de sidste otte år. Han har i den tid formået at øge antallet af medlemmer i foreningen markant.

Branchen kan gøre en endnu større forskel, og jeg glæder mig til at bidrage hertil med afsæt i den nye strategi. 

Joachim Finkielman
Direktør Forsvars- og Aerospaceindustrien

Den udvikling skal Joachim Finkielman nu fortsætte fra 1. april med fokus på at styrke FAD's arbejde med at skabe et stærkere samspil mellem Forsvars- og Aerospaceindustrien og Danmarks sikkerhedspolitiske interesser.

Derudover byder arbejdet på at omsætte branchens stærke teknologiske udvikling til flere arbejdspladser og eksport.

Det indebærer arbejde med FAD's nye strategi for industrien og en netop indgået samarbejdsaftale med Center for Defence, Space & Security (CenSec), som driver klyngeaktiviteter på området.

"Branchen kan gøre en endnu større forskel, og jeg glæder mig til at bidrage hertil med afsæt i den nye strategi og ikke mindst i de samtaler med medlemmerne, som jeg skal i gang med som det absolut første, når jeg starter," udtaler Joachim Finkielman i pressemeddelelsen.

Til at løfte de opgaver kan han trække på sin seneste stilling som vicedirektør i Beredskabsstyrelsen og forinden da mange års erfaring fra Forsvarsministeriet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00