Om  
Olav Rabølle Nielsen
Peter Rahbæk Juel

Dødsfald: Byrådsmedlem og tidligere skoleleder Olav Rabølle Nielsen (63)

Byrådsmedlem i Odense og tidligere skoleleder i Vollsmose Olav Rabølle Nielsen (S) er død efter kort tids sygdom.

Signe Løntoft

En måned efter at han blev genvalgt til Odense Byråd, er politikeren Olav Rabølle Nielsen (S) død efter kort tids sygdom. Det skriver hans enke, Mette Severin, i et offentligt opslag på Facebook.

Olav Rabølle Nielsen har siddet i byrådet for Socialdemokratiet helt frem til sin død og blev ved kommunalvalget i november genvalgt med 446 personlige stemmer. 

Som byrådsmedlem var han i særlig grad optaget af at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge. Han var kommunal kontaktperson for familier med anbragte børn, formand for Børn og Unge-udvalget og kommunalt medlem af flere bestyrelser, blandt andet Odense Produktionshøjskole.

Kendt fra Vollsmose-dokumentar
Før sit politiske virke var Olav Rabølle Nielsen kendt som mangeårig skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose. Han medvirkede blandt andet i dokumentaren Drengene fra Vollsmose (2002), som skildrer indvandrerdrenge, der er fanget mellem to kulturer.

Olav Rabølle Nielsen har ligeledes været en efterspurgt foredragsholder og deltager i debatten om integration af unge i udsatte boligområder.

I sin fritid var Olav Rabølle Nielsen en ivrig tilhænger af og frivillig i fodboldklubben B1909, ligesom han var initiativtager til en række forsøg på at bruge klubfodbold til at trække udsatte unge væk fra gaderne gennem fodboldskoler.

Borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) kalder på sin Facebook-side Olav Rabølle Nielsen for "et engageret menneske ud over det sædvanlige" i et opslag med karakter af mindeord.

Olav Rabølle Nielsen døde af en sent opdaget kræftsygdom. Han efterlader sig sin hustru og fem børn.

Efter Olav Rabølle Nielsens død tiltræder Socialdemokratiets førstesuppleant Claus Skjoldborg Larsen i Odense Byråd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Olav Rabølle Nielsen

Byrådsmedlem (S), Odense, tidligere skoleleder i Vollsmose

Peter Rahbæk Juel

Borgmester (S), Odense Kommune, medlem af KL's bestyrelse
BA i historie og samfundsfag (Syddansk Uni.), senior executive in state and local government (Harvard Uni.)