Om  
Frans Timmermans
Ursula von der Leyen

Frans Timmermans trækker sig fra EU-Kommissionen: Her er hans afløser

Næstformand i Europa-Kommissionen og klimakommissær Frans Timmermans trækker sig for at fokusere på sin valgkamp i Holland. Hans slovakiske kommissionskollega Maroš Šefčovič er udpeget som afløser.

EU's klimakomissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Frans Timmermans, trækker sig for at fokusere på sit kandidatur som Hollands premierminister. 
EU's klimakomissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Frans Timmermans, trækker sig for at fokusere på sit kandidatur som Hollands premierminister. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

EU's klimakommissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Frans Timmermans, trækker sig fra sin stilling.

Det oplyser Europa-Kommissionen i en pressemeddelelse tirsdag.

Frans Timmermans skal i stedet hjem til Holland for at lede valgkampen for de hollandske socialdemokrater, Partij van de Arbeid, og indgå i kampen om at blive landets næste premierminister.

Han annoncerede i juli 2023, at han ville stille op til den kommende folketingsvalgkamp, som afholdes 22. november 2023.

Det blev i alt til ni år i Kommissionen for Frans Timmermans.

"Jeg takker Frans Timmermans for hans passion og utrættelige arbejde for at gøre Den Europæiske Grønne Pagt til virkelighed. Han har været et nøglemedlem af Kommissionen. Takket være hans fremragende indsats og stærke personlige engagement har vi skabt fremskridt i retning af at opfylde EU's mål om at blive det første klimaneutrale kontinent og mod at hæve niveauet af klimaambitioner globalt," udtaler Europa-Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

{{toplink}}
Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Von der Leyen udpeger i stedet den slovakiske Maroš Šefčovič til at overtage rollen som ledende næstformand og det overordnede ansvar for det grønne arbejde i Kommissionen. Indtil Holland stiller med en ny kommissær, vil Maroš Šefčovič også være EU's klimakommissær. 

Šefčovič har været næstformand siden 2019 og har tidligere blandt andet være kommissær for energiunionen.

0:000:00