Om  
Christina Krzyrosiak Hansen
Karsten Lauritzen
Alex Vanopslagh

Her er de nominerede til Ting-prisen 2021

PRIS: Altinget uddeler hvert år en pris til en politiker, der har udvist en særlig evne til at kommunikere, så dansk eller europæisk politik er kommet tættere på vælgerne. Her er de tre nominerede til årets pris.

Foto: Pressefoto
Jakob Nielsen

En borgmester, en gruppeformand og en partiformand.

Det er titlerne på de tre politikere, der er nomineret til Ting-prisen 2021.

Navnene er Christina Krzyrosiak (S), Karsten Lauritzen (V) og Alex Vanopslagh (LA).

Ting-prisen

Ting-prisen gives til en dansk politiker med særlig evne at kommunikere sin politik, så Christiansborg eller EU kommer tættere på vælgerne. Med Ting-Prisen følger en bronzeskulptur lavet specielt til prismodtageren af kunstneren Hans Pauli Olsen. 

Dermed er der for første gang i mange år en lokalpolitiker med i opløbet, når Altingets pris for politisk kommunikation uddeles onsdag 6. oktober.

Prisen gives til en politiker, der med sin kommunikation har været med til at fremme danskernes forståelse af dansk eller europæisk politik. Sidste år gik prisen til statsminister Mette Frederiksen, som dermed blev en af de få politikere, der modtaget prisen to gange.

Årets jury består af Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, redaktionschef Cecilie Gormsen samt politisk redaktør Esben Schjørring. 

Du kan læse mere om årets tre nominerede her: 

Christina Krzyrosiak HansenChristina Krzyrosiak

Christina Krzyrosiak (S) har i usædvanlig grad formået at sætte det kommunale Danmark på danmarkskortet. Det vakte opsigt, da hun i 2018blev landets yngste borgmester nogensinde i en alder af 25 år. Men siden har hun formået at sætte dagsorden med politiske budskaber på en nyskabende måde.

Hun har for eksempel flyttet sit borgmesterkontor ud i kommunen og sørget for, at Holbæk er blevet frikommune med adgang til at eksperimentere i folkeskolen. Med sin åbne og moderne kommunikation har hun bidraget til at bringe lokalpolitik tættere på danskerne – også ud over bygrænsen. 

Fakta

Tidligere prismodtagere:

2004: Lene Espersen (K)

2005: Helle Thorning-Schmidt (S)

2006: Villy Søvndal (SF)

2007: Pia Kjærsgaard (DF)

2008: Morten Østergaard (R)

2009: Bertel Haarder (V)

2010: Søren Pind (V)

2011: Johanne Schmidt-Nielsen (EL)

2012: Mette Frederiksen (S)

2013: Henrik Sass Larsen (S)

2014: Pia Kjærsgaard (DF) 

2015: Uffe Elbæk (ALT)

2016: Zenia Stampe (R)

2017: Lars Løkke Rasmussen (V)

2018: Margrethe Vestager (R)

2019: Mattias Tesfaye (S)

2020: Mette Frederiksen (S)

Karsten LauritzenKarsten Lauritzen

Der er ikke mange, der som Karsten Lauritzen formår at bruge sig selv i politiske debatter, så det både føles ægte og fanger borgernes opmærksomhed. Han kan få folk til at lytte uden at skulle hæve stemmen eller bringe de store armbevægelser i spil, hvilket vi blandt andet har set, da han forsvarede øremærket barsel til mænd, tog et opgør med ordblindhed som tabu eller da han sidste efterår som den første danske politiker fortalte, hvordan han selv har medvirket til en sexistisk kultur.  

Karsten Lauritzen kommunikerer ud over blokpolitikken, og han gør det åbent, inddragende og reflekterende, så også politiske modstandere lytter efter. Både på Christiansborg og ude i de danske hjem.   

Alex Vanopslagh

Alex Vanopslagh

Politik handler ikke kun om magten og om at erobre den. Politik handler om idéer. Især demokratisk politik, for det er evnen til at få andre til at engagere sig i ens idéer, der giver stemmer, og det er stemmer der giver magt.

Alex Vanopslagh er en af de politikere, der konstant agerer på netop ideernes kampplads. Onde tunger vil sige, at det også er den eneste plads, han kan agere på – langt fra magten i et parti, der både har haft det lettere og mere vind i sejlene. Hertil er der ikke bare at sige: og hvad så? Det er forkert at nedgøre det, politik i et demokrati handler om. At få sine ideer ud over rampen og overtale andre til, at det er de rigtige. 

Dansk borgerlighed er splittet på mange måder, og mange steder er liberalismen i modvind. Så det kræver sit at holde ved og gøre sig selv relevant netop i dag. Det gør Alex Vanopslagh, og derfor er han nomineret til Altingets Tingpris.

Mød vinderen

Ting-prisen er blevet uddelt siden 2004, og den overrækkes til årets vinder onsdag 6. oktober klokken 11.00 ved et arrangement i Altingets Gård i Ny Kongensgade, tæt på Christiansborg. Adgang til begivenheden vil være begrænset, men pladser kan reserveres her

 

Rettelse: i en tidligere version stod, at Christina Krzyrosiak blev borgmester i 2016. Det rigtige år er 2018. Altinget beklager fejlen 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christina Krzyrosiak Hansen

Borgmester (S), Holbæk Kommune
ba.soc. (Københavns Uni.)

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

0:000:00