Heunicke forsvarer åbning for ulvejagt: ”Den skal ikke være beskyttet i al fremtid”

Ulven er blevet så udbredt i Europa, at dens beskyttelse i konventioner og direktiver skal op til revurdering. Sådan lyder det fra miljøminister Magnus Heunicke, som torsdag var kaldt i samråd af SF og Alternativet.

Ella Hjalmsrud Jørgensen

”Den skal ikke være beskyttet i al fremtid.”

Sådan sagde miljøminister Magnus Heunicke (S) om Europas største rovdyr på et samråd torsdag.

Er der så utroligt få eksempler, at modstanden er baseret på frygt og myter?

Torsten Gejl
Naturordfører, Alternativet

Det var han kaldt i af SF og Alternativet. Her skulle ministeren begrunde regeringens opbakning til EU-forslag, der vil forringe ulvens beskyttelse.

”Når vi støtter forslaget, er det fordi hele Bern-Konventionen er et udtryk for, at vi skal beskytte nogle arter. Hvis vi opdager, at arter er i stor krise, kan de komme ind i konventionen. Ligesom vi må nedklassificere arter, når beskyttelsen virker,” sagde Magnus Heunicke på samrådet.

Han fremhævede, at ulvebestanden det sidste årti er fordoblet på det europæiske kontinent. Og i samme ombæring, at forslaget ikke medfører jagt på ulve i Danmark, da den danske bestand ikke er udbredt nok.

Alternativets naturordfører, Torsten Gejl, var i dagens anledning trukket i en t-shirt med ulvemotiv og teksten ’Ulv i Danmark – naturligvis’.

”Der er ikke mange lande, hvor det vælter med ulve. Og i de lande, hvor der er mange, mangler jeg svar på, hvilke udfordringer kalder på det her forslag,” sagde ordføreren og spurgte retorisk:

”Angriber ulvene mennesker? Ser man, at ulvehegnene ikke virker? Eller er der så utroligt få eksempler, at modstanden er baseret på frygt og myter?”

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00