”Jeg har stadig til gode at møde en landmand, der ønsker at skade naturen”

Landbrugets rolle i fremtiden var central, da en række markante kandidater til det nærtforestående EU-valg krydsede klinger ved Naturmødet i Hirtshals. Her er et udpluk af, hvad partierne hver især fremhævede under debatten.

En række profilerede kandidater til EU-valget debatterer natur og miljø på Naturmødet i Hirtshals. 
En række profilerede kandidater til EU-valget debatterer natur og miljø på Naturmødet i Hirtshals. Foto: Hans Ravn
Hjalte T. H. Kragesteen

Årets Naturmøde dannede torsdag aften rammen for en højprofileret debat med en række kandidater til det nærtforestående Europa-Parlamentsvalg.

Alle partier undtagen Dansk Folkeparti var repræsenteret ved debatten. Og herunder kan du læse et udpluk af, hvad de forskellige kandidater slog på.

Bergur Løkke Rasmussen (M)

Moderaternes kandidat fortalte under debatten, at partiet går til valg på en såkaldt tretrinsraket for at gøre landbruget mere grønt. Først en omlægning af landbrugsstøtten i en mere grøn retning. Dernæst skal landbruget indlemmes i EU’s CO2-kvotesystem, og så skal der indføres en klimatold, der sikrer, at de europæiske landmænd ikke bliver udkonkurreret fra andre dele af verden.

Bergur Løkke Rasmussen understregede, at landbruget skulle hjælpes til forandring frem for at blive pisket.

”Jeg har været rigtigt meget rundt. Og jeg har stadig til gode at møde en landmand, der ønsker at skade naturen,” lød det blandt andet.

Claus Skovmose (DD)

Danmarksdemokraterne stillede med Claus Skovmose. Og han tog rollen som den, der forsvarede de danske landmænd. Blandt andet under en diskussion om, hvorvidt EU’s mål om 30 procent beskyttet natur skal gælde i hvert enkelt land.

”Jeg synes ikke, at EU skal bestemme ret meget over os. Men jeg synes, at man skal tage landbruget med på råd, for de har ret meget af naturen i Danmark,” sagde han.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00