Jens Rohde forlader Radikale: "Vi har sendt os selv ud i ligegyldighedens ingenmandsland"

UDMELDELSE: Folketingsmedlem Jens Rohde har meldt sig ud af Radikale. Beslutningen skyldes, at han ikke længere er enig i partiets politiske kurs.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Efter fem år som medlem af Radikale har Jens Rohde mandag meldt sig ud af partiet, som han siden 2019 har repræsenteret i Folketinget.

Det oplyser han på Facebook.

Allerede i weekenden beskrev Ekstra Bladet, at Jens Rohde var på vej væk fra Radikale. Det skyldes ifølge mediet uenighed om partiets mediepolitik. Men det er imidlertid ikke det fulde billede, skriver Jens Rohde.

”Man forlader ikke et parti på enkeltsager,” skriver han.

Blå bog: Jens Rohde

Jens Rohde

Født 18. april 1970 i Holstebro
Politisk karriere
  • Folketingsmedlem for Radikale Venstre fra 5. juni 2019 til nu.
  • Medlem af Europa-Parlamentet for Radikale fra 2015 til 2019.
  • Medlem af Europa-Parlamentet for Venstre fra 2009 til 2015.
  • Folketingsmedlem for Venstre 11. marts 1998 til 9. januar 2007.
Karriere udenfor politik
  • Forlagsejer, Forlaget Kant fra 2019.
  • CEO, PN1 Evolution, 2008-2010.
  • CEO, TV 2 Radio, 2006-2008.
  • Tv-anmelder, Ekstra Bladet, 1999-2003.
  • Daglig leder, Viborg Handelsstands Forening, 1995-1998.
  • Koncertanmelder og klummeskribent, Viborg Nyt, 1995-1998.
  • Programmedarbejder, Radio Viborg, 1984-1997.

Ifølge det nu forhenværende radikale medlem skyldes udmeldelsen, at han ikke længere er enig i partiets kurs, som han kalder for aktivistisk.

”Det er som om, man stadig bevæger sig i aktivistisk valgkamp. Det gør opgaven med at placere sig i midten vanskelig. Man kan ikke både være aktivist og have det som selvstændig målsætning at lave brede forlig. Jeg hører til dem, der vil det sidste, fordi et demokrati altid skal måles på sin evne til at høre og beskytte mindretallet,” skriver Jens Rohde.

Det er ikke første gang, at han forlader et parti. I 2015 skiftede han fra Radikale efter en lang årrække som medlem af Venstre, som han både havde repræsenteret i Folketinget og i Europa-Parlamentet.

Kritik af Radikales klima-, MeToo- og udlændingepolitik
Han fremhæver tre politiske områder, hvor han mener, at Radikale har valgt den forkerte strategi. Det drejer sig om klimadagsordenen, identits- og MeToo-debatten og udlændingepolitikken.

”Det er vigtigt med en ambitiøs klimapolitik. Men statsministeren har jo fuldstændig ret i, at livet også skal kunne leves i både land og by,” skriver han og tilføjer senere i opslaget:

”Den balance finder jeg desværre ikke i det nuværende Radikale Venstre. Det samme gør sig gældende i identitets- og MeToo debatten. Når det gælder feminismen, køres alle retsstatsprincipper ud på møddingen. Man må forstå, at det er et angreb på de modige kvinder, der stiller sig frem, hvis man beder om en ensartet retsfilosofi i de mange undersøgelser. Jeg deler ikke det synspunkt.”

Han understreger, at han har stor respekt for Radikales værdier om medmenneskelighed i udlændingedebatten, men partiet har placeret sig ”i eget verdenshjørne”.

”Men hvad hjælper det den enkelte, hvis vi står uden for stadion, mens de andre spiller inde på banen? Vi har sendt os selv ud i ligegyldighedens ingenmandsland, fordi hverken Venstre eller Socialdemokraterne vil røre RV med en ildtang på det område. Det er i dag mere sandsynligt, at Nye Borgerlige ender i en regering, end Radikale Venstre gør det. Og ja, det betyder noget,” skriver Jens Rohde.

Jens Rohde oplyser ikke i opslaget, hvorvidt han vil forblive i Folketinget som løsgænger eller melde sig ind i et andet parti.

 

Jeg har dags dato sendt meldt mig ud af Radikale Venstre. Det handler ikke om mediepolitik, som beskrevet af ledelsen i...

Slået op af Jens RohdeMandag den 25. januar 2021
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00